Utbyten.se - UHR:s webbplats om möjligheter till internationellt samarbete och utbyte

Våra seminarier

Aktuella seminarier som Den Globala Skolan arrangerar listas nedan. Du kan också nå dem i högermarginalen på övriga sidor.

Bild från konferensen Skolan möter världen 2014.

23/3 I jakt på ett bättre liv - vilka är EU-migranterna?

Beskrivning:


Vi passerar dem dagligen på Sveriges gator. De har kommit hit från fattiga länder i Europa för att tigga, sälja tidningar och panta burkar. Men vilka är de? På det här seminariet får ni se filmen "I jakt på ett bättre liv" och möta regissörerna Caroline Kernen och Tova Kurkiala Medbo för ett samtal om film, mänskliga rättigheter och den prekära situationen för EU-migranter i Sverige och Rumänien.  Filmskaparna skildrar vardagen bakom rubrikerna och följer kusinerna Denisa och Sara som kämpar för att försörja sina familjer i Rumänien. Ni får också ta del av en workshop med  Globala Skolan och Filmcentrum som presenterar hur man kan lyfta hållbarhetsperspektiv i skolan.

 

Medverkande: Mathias Demetriades och Karolina Sandahl, Den Globala Skolan. Tova Kurkiala Medbo är utbildad till journalist på JMK Stockholms universitet, 2013 och har producerat flera reportage för SVT nyheter. Caroline Kernen är producent, fotograf och filmare. Caroline är utbildad journalist på JMK och arbetar för produktionsbolaget Magma.


 

 

 

 

Målgrupp: Alla kategorier lärare

Tid: 14.00-17.00

Plats: Bio Rio, Stockholm, Hornstulls strand 3

Avgift: Ingen avgift. Vi bjuder på popcorn.

Sista anmälningsdag: 2017-03-17

Arrangör: Den Globala Skolan och Filmcentrum

Information:

Mathias Demetriades, mathias.demetriades@denglobalaskolan.se

 

Programblad (PDF) Inbjudan Stockholm 2017-03-23.pdf

Anmälningsformulär